Tarım ve Orman Bakanlığımızca gıda güvenilirliğini sağlamak ve farkındalığını arttırmak amacıyla 17-22 Şubat tarihleri arasında her gün farklı bir gıda sektöründe olmak üzere 1 hafta boyunca denetim seferberliği yapılmıştır. Bu kapsamda Pazartesi günü ilimizdeki süt ve süt ürünleri üreten iş yerleri, salı günü et ve et ürünleri üreten işyerleri, çarşamba günü ekmek ve ekmek çeşitleri ile unlu mamuller üreten iş yerleri, perşembe günü ise kasap ve şarküteriler başta olmak üzere gıda satış yerlerinde denetimleri, cuma günü üniversite kampüsü dahil olmak üzere okul kantin ve yemekhaneleri, cumartesi günü toplu tüketim yerlerinin denetimi ile denetim seferberliği sonlandırılmıştır. Toplamda 198 adet işletme denetlenmiş olup 14 işletmeye tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için süre verilmiştir.
Ürün Sınıfı | Denetim Sayısı |
Süt Ve Süt Ürünleri Üreten İşyerleri | 5 |
Et Ve Et Ürünleri Üreten İşyerleri | 4 |
Ekmek Çeşitleri İle Unlu Mamuller Üreten İş Yerleri | 22 |
Kasap Ve Şarküteriler Başta Olmak Üzere Gıda Satış Yerleri | 64 |
Üniversite Kampüsü Dahil Olmak Üzere Okul Kantin Ve Yemekhaneleri | 37 |
Lokanta, Restoran, Dönerci, Fast-Food vb. Toplu Tüketim Yerleri | 66 |
TOPLAM | 198 |