T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

KIRSAL TURİZM VE GASTRONOMİ YOLUYLA KAZ ETİ ÜRETİMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ BAŞLANGIÇ ÇALIŞTAYI VE TANITIM TOPLANTISI

Yayın Tarihi : 17.02.2023

Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketini yaşadığımız bugünlerde öncelikle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.
Bu zorlu süreçte yaşadığımız derin üzüntü nedeniyle sizlerin bilgisine sunamadığımız bir haberi sizlerle paylaşmak isteriz.
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün Teknik İşbirliği Programı kapsamında başvurusu onaylanan ve yürütülme aşamasına gelen “Kırsal Turizm ve Gastronomi Yoluyla Kaz Eti Üretiminin Güçlendirilmesi Projesi” ile ilgili Başlangıç Çalıştayı ve Tanıtım Toplantısı 4 Şubat 2023 Cumartesi günü DSİ Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen çalıştaya Bakanlığımızın Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Fuat KASIMCAN, FAO Hayvansal Üretim Ve Sağlık Bölümü Başkanı Yuriy NESTEROV, FAO Hayvan Sağlığı Ve Üretimi Departmanı Kıdemli Yetkilisi Eran RAIZMAN, FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül SELIŞIK, FAO Türkiye Temsilciliği’nde görev yapan uzmanlar, paydaş kurumlarımızın kurum amirleri, şube müdürleri, çok sayıda sivil toplum kuruluşumuzun temsilcileri ve çiftçilerimiz katılmıştır.
Proje ile serhat ilimiz Kars ile bütünleşen kaz yetiştiriciliğinin katma değeri yüksek bir hayvancılık faaliyeti haline getirilmesi amaçlanmaktadır.